Tuesday, January 11, 2022

Essä om jordbävning

Essä om jordbävning



Omfattande forskning pågår i denna riktning. Lämna en kommentar Avbryt svar Kommentar Namn E-post Webbplats Spara mitt namn, e-postadress och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar. Jordbävningar orsakar vågor uppsats om jordbävning inte överstiga en våg ovanför undercentrum men när de rör sig mot stranden blir de större, snabbare, uppsats om jordbävning, och starkare. Därför känns jordbävningen så länge stenarna gnider mot varandra och upphör så fort stenarna fastnar igen. Olika typer av vulkaner inkluderar supervulkaner, subglaciala vulkaner, undervattensvulkaner och lervulkaner. Med sitt epicentrum i Dolakha och Sindhupal Chowk, Nepal var det en 7.





Lång och kort uppsats om jordbävning på engelska



Jordbävning uppstår på grund av störningar i de tektoniska plattorna som ligger under jordens yta. Jordbävningar kan vara korta och milda eller stora och destruktiva. Vår planet har drabbats av flera svåra och milda jordbävningar sedan århundraden. Jordbävningar är oftast korta men kan orsaka massförstörelse inom några sekunder. Människor runt om i världen har lidit oerhört på grund av jordbävningar tidigare. Här är uppsatser om Jordbävning av varierande längd för att hjälpa dig med ämnet i ditt prov, uppsats om jordbävning. Du kan välja vilken jordbävningsuppsats som helst efter behov:. Jordbävningar inträffar plötsligt, vanligtvis utan några varningssignaler, och kan orsaka enorm förstörelse. Forskare runt om i världen försöker ständigt förutsäga förekomsten av jordbävningar. Medan seismologiavdelningen varnar för jordbävning i vissa områden i framtiden, men den kan inte ta reda på när exakt det skulle inträffa.


Som det sägs är lite kunskap farligt, därför skadar dåliga förutsägelser om jordbävningar människorna mer än nytta. Människor börjar leva i ständig rädsla för jordbävningar. Panik bland människor som bor i sådana områden kan ses tydligt eftersom de knappast kan göra så mycket åt att skydda sig från den möjliga förstörelse som orsakas av denna naturkatastrof. Ibland är dessa små och milda. Ibland är dessa så milda att folk inte ens får veta att dessa har inträffat. dock, uppsats om jordbävning vid minsta darrning föreslås det att evakuera byggnaderna och komma ut på ett öppet område för att garantera säkerheten.


Jordbävningar och vulkaner är två naturliga katastrofer som inträffar på grund av förändringar i jordens yta. Människan har liten eller helt enkelt ingen roll i att åstadkomma dessa naturkatastrofer. Jordbävningar och vulkaner sägs vara relaterade till varandra. Det har observerats att vulkaniska områden är mer benägna för jordbävningar som ofta fungerar som ett varningstecken för en förestående vulkan. Jordbävning är i grunden jordens skakning, uppsats om jordbävning. De som orsakas av magmarörelser kan följas av vulkanutbrott, uppsats om jordbävning.


Jordbävningar kan vara svaga såväl som våldsamma. Medan de svaga vulkanerna knappast känns, kan de våldsamma resultera i förstörelse av stora byggnader och enorma förluster av människoliv. Många jordbävningar har inträffat i olika delar av världen och orsakat allvarliga förstörelser. Vulkan är utbrottet av het lava från jordens yta. Het lava, giftiga gaser och vulkanaska kommer ut genom vulkanutbrott och kan orsaka enorm förstörelse. Olika typer av vulkaner inkluderar supervulkaner, subglaciala vulkaner, undervattensvulkaner och lervulkaner.


Vulkanisk jordbävning även känd som vulkantektonisk jordbävning orsakas på grund av magmarörelser. Denna rörelse utövar tryck och orsakar förändringar i berget runt magman och detta leder så småningom till vulkanisk jordbävning. Dessa jordbävningar är kända för att orsaka stor förstörelse som kan innefatta markdeformation, uppryckning av byggnader och marksprickor, uppsats om jordbävning. Både jordbävningar och vulkaner kan leda till allvarliga förluster för mänskligheten, uppsats om jordbävning. Människor som bor i jordbävnings- och vulkanutsatta områden måste vara vaksamma och vara beredda att möta dessa och bör agera lugnt och klokt om ett sådant problem uppstår. De kan variera i svårighetsgrad, tid och andra faktorer. Jordbävningar har klassificerats i olika kategorier. Effekten de orsakar varierar beroende på deras typ.


Det finns olika typer av jordbävningar som har upplevts på vår planet. Här är en titt på huvudtyperna av jordbävningar:. Detta är ofta en mild jordbävning som äger rum i samma område som har drabbats av en kraftig jordbävning några timmar, dagar eller veckor innan, uppsats om jordbävning. Det är en jordbävning som uppstår på grund av kombinationen av tektoniska krafter och vulkaniska aktiviteter. Denna typ av jordbävning orsakas på grund av explosion av stenar, uppsats om jordbävning. Dessa är i allmänhet milda jordbävningar som uppstår på grund av gruvverksamhet.


Det är en jordbävning som äger rum under vattnet, särskilt på botten av ett hav. Det kallas vanligtvis för tsunamin. Men dessa orsakas också av vissa andra orsaker. Dessa är oftast naturliga skäl, men ibland kan dessa till och med vara skapade av människan. Nedan följer de olika orsakerna till jordbävningar:. Vulkanutbrott är en vanlig orsak till jordbävningar. Områden som utsätts för frekventa vulkaniska aktiviteter är mer benägna för jordbävningar, uppsats om jordbävning. Det uppstår på grund av förskjutningen av plattor från deras ursprungliga position. När stenarna rör sig längs dessa plan, orsakar det tektoniska jordbävningar.


Människan är känd för att påverka olika naturliga aktiviteter och jordbävningar är inget undantag. Kärnvapenbombningar, byggande av dammar och gruvdrift är få sådana mänskliga aktiviteter som kan orsaka jordbävning. Milda jordbävningar är ofarliga men de våldsamma kan orsaka massförstörelse. Många liv går förlorade, flera personer skadas och många hus och uppsats om jordbävning byggnader förstörs under denna naturkatastrof. Jordbävning är en farlig naturkatastrof som har orsakat enorma skador i olika delar av världen. Det kan inte undvikas eftersom forskarna inte kan förutsäga förekomsten exakt. Jordbävning är en naturkatastrof som kan orsaka enorm förstörelse och det finns inget sätt att stoppa det från att inträffa.


Vår planet har drabbats av ett antal kraftiga jordbävningar av olika magnituder som har lett till att många oskyldiga liv har förlorats och stora skador på egendomen. Ett behov av katastrofhantering för jordbävningar kändes på grund av de enorma och frekventa skador de hade orsakat runt om i världen. Seismiska avdelningen studerar jordbävningar. Det har dock till stor del misslyckats med att förutsäga det exakta datumet och tiden för jordbävningens inträffande. Sedan det uppsats om jordbävning nästan omöjligt att förutse och undvika förekomsten av jordbävningar måste vi förbereda oss på att minska förlusterna som orsakas av dessa.


Japan är till exempel mycket benäget för jordbävningar. Men deras uppsats om jordbävning att hantera denna naturkatastrof säkerställer liten eller ingen skada på uppsats om jordbävning och livet på landet. De senaste jordbävningarna som skakade Indien har visat hur underförberedda vi är att hantera denna naturkatastrof. Ett behov av att bygga en miljö som är jordbävningsbeständig har känts. Detta kan dock inte vara ett fullständigt bevis, men ansträngningar i denna riktning kan säkert hjälpa till att minska förlusternas storlek. Omfattande forskning pågår i denna riktning. Byggare uppmuntras att bygga jordbävningsbeständiga strukturer. Specialexamen i jordbävningsteknik förmedlas uppsats om jordbävning förbereda våra framtida generationer för att hantera denna naturkatastrof smart.


Strukturell jordbävningsteknik, geoteknisk jordbävning Essä om jordbävning, Fjärranalys och seismologi är de områden som utforskas och lärs ut. Essä om jordbävning Det är bara naturligt att få panik i alla svåra situationer, men att göra det förvärrar bara problemet. Vi får alltså inte få panik under jordbävning. Vi borde snarare agera klokt. Här är några saker du kan göra för att minska risken för katastrof:. Människor som bor i jordbävningsutsatta områden måste vara uppmärksamma och beredda att hantera denna naturkatastrof hela tiden. Här är vissa saker som de måste ha till hands:. Regeringen måste vidta åtgärder för att säkerställa att förstörelsen som orsakas av denna naturkatastrof minskas. Essä om jordbävning Vid en kraftig jordbävning måste regeringen vidta åtgärder för att hjälpa människor som förlorar sina hus och andra viktiga tillhörigheter.


Regeringen måste vara beredd att hantera en sådan akut situation effektivt så att människor inte lider ytterligare. Jordbävningar inträffar när de tektoniska plattorna skiftar och klättrar över varandra, uppsats om jordbävning. Detta leder till bergsbyggande som kallas orogeni som är orsaken till allvarliga jordbävningar. Således, uppsats om jordbävning tektoniska uppsats om jordbävning som ligger under jordens yta är ansvariga för denna naturliga katastrof. Precis som många andra delar av världen har Indien också upplevt många jordbävningar i olika områden. Medan några av dessa har orsakat allvarlig förstörelse har andra i stort sett gått obemärkta förbi. Vårt land har drabbats av några stora jordbävningar tidigare som har lett till allvarliga skador och enorm panik bland människor.


Några av de stora jordbävningarna i Indien är följande:. Jordbävningen i Hindu Kush 26 oktober: Detta var en magnitud på 7. Jammu och Kashmir i Indien rycktes av detta skalv och skakningar kändes i många andra delar av norra Indien. Med sitt epicentrum i Afghanistan orsakade jordbävningen en enorm förstörelse i landet såväl som i dess grannland Pakistan. Statistik visar att människor miste livet och så många som skadades under denna jordbävning. Jordbävningen i Nepal i maj: Ännu en allvarlig jordbävning i Nepal som ledde till förödelse även i Indien då starka skakningar kändes i olika delar av vårt land inklusive Uttar Pradesh, Bihar och Delhi, uppsats om jordbävning.


Med sitt epicentrum i Dolakha och Sindhupal Chowk, Nepal var det en 7. Anses vara en efterdyning av jordbävningen i april, den tog liv och skadade fler än människor. Jordbävningen i Nepal i april: Detta sägs vara en av de största jordbävningarna som någonsin har inträffat under den senaste tiden. Det var en 7. Jordbävningens epicentrum var Gorkha-distriktet i Nepal, men kraftiga skakningar kändes också i olika delar av Indien. Det ledde till att många byggnader förstördes och tog så många som 9 liv, uppsats om jordbävning.





uppsats om att analysera annonser



De kan variera i grymhet, tid och andra faktorer, de har klassificerats i olika kategorier och deras effekt på grund av dem varierar beroende på deras typ. Efter chocken: Det är ofta en mild jordbävning som inträffar i samma område som hade drabbats av en kraftig jordbävning några timmar, dagar eller veckor innan. Före chocken: En liten jordbävning som föregår en kraftig jordbävning kallas en föraning. Explosionsjordbävning: Denna typ av jordbävning orsakas av explosionen av en kemisk och nukleär anordning. Vulkanisk jordbävning: Det är en jordbävning som orsakas av en kombination av tektoniska krafter och vulkaniska rörelser.


Korta jordbävningar: Dessa typer av jordbävningar orsakas av stenutbrott, dessa är vanligtvis milda jordbävningar på grund av gruvverksamhet. Ubåtsjordbävning: Detta är en jordbävning som inträffar särskilt under vattnet på botten av havet som vanligtvis kallas en tsunami. Dessa är oftast naturliga orsaker men ibland kan de också vara skapade av människan, de olika orsakerna till jordbävningar enligt följande:. Vulkanutbrott: Vulkanutbrott är en vanlig orsak till jordbävningar, områden där vulkaniska rörelser ofta påträffas är mer benägna för jordbävningar. Geologiskt fel: Det orsakas av förskjutning av plattor från deras ursprungsort när stenar rör sig längs dessa plan, det orsakar tektoniska jordbävningar. Mänskliga aktiviteter: Människor är kända för att påverka olika naturliga aktiviteter och jordbävningar är inget undantag.


Kärnvapenbombningar, byggande av dammar och gruvdrift är några av de mänskliga aktiviteterna som kan orsaka jordbävningar. Jordbävningspåverkan: Milda jordbävningar är ofarliga men kan orsaka våldsam massförstörelse. Många människor dör, många skadas och många hus och byggnader förstörs under denna naturkatastrof. En jordbävning är en farlig naturkatastrof som orsakar omfattande skador i olika delar av världen. En jordbävning är en naturkatastrof som orsakar massförstörelse och det finns inget sätt att förhindra att det inträffar. Vår planet har drabbats av många kraftiga jordbävningar av olika storlek, vilket har lett till förlust av många oskyldiga människor och orsakat stor skada på egendom. Behovet av katastrofhantering för jordbävningar insågs på grund av de enorma och ihållande förlusterna som har uppstått över hela världen.


En kraftig jordbävning har ett högt värde på Richterskalan medan en låg jordbävning har ett lågt värde. En jordbävning som mäter 6 till 7 på Richterskalan orsakar potentiellt skador på liv och egendom, medan en jordbävning som mäter 4 till 5 på Richterskalan kan orsaka endast milda skakningar eller små strukturella skador. Jordbävningar har många effekter och kan inkludera följande, men de är inte begränsade till effekterna som nämns nedan-. Jordskakning är den första effekten av jordbävningen och också den mest skadliga, men intensiteten beror på jordbävningen och avståndet mellan platsen från epicentrum. Jordbävningar på cirka 6 eller mer på Richterskalan har potential att förstöra de flesta byggnader, beroende på närheten till epicentret. Ibland kan mätning av höga jordbävningar på Richterskalan orsaka att markbrott uppstår längs förkastningslinjen.


Ibland, när jordbävningar är potentiellt högre på Richterskalan, kan en terräng som är flera meter djup och flera kilometer lång gå sönder. Sådana markhaverier är ganska skadliga för viktiga strukturer som dammar, kärnkraftverk och broar. Jordbävningar kan orsaka skogsbränder, eftersom stötar tvingar träd att gnugga varandra, vilket skapar värme och gnistor. Dessutom kan jordbävningar även uppstå i tätorter genom haveri av elektriska ledningar och skador på elsäkerhetssystem. Så många som 30 personer skadades under evenemanget.


Uttarkashi Earthquake 2 oktober: Jordbävningen med en 6. Starka skakningar kändes i dessa två regioner och olika andra delar av Uttar Pradesh. Det orsakade massförstörelse. Många byggnader förstördes under evenemanget. Fler än människor miste livet och många andra blev hemlösa. Nästan varje del av Indien har drabbats av jordbävning någon gång. Medan vissa områden i landet är mycket benägna för jordbävningar har andra en liten chans att drabbas av dem. Några av de jordbävningsbenägna områdena i landet inkluderar Srinagar, Mumbai, Delhi, Guwahati, Pune, Kolkata, Chennai, Patna, Kochi och Thiruvananthapuram. Alla dessa regioner har känt kraftiga jordbävningar tidigare och har en stor chans att uppleva samma i framtiden också.


Indien har sett stora förstörelser på grund av jordbävningar. Många byggnader har skadats och flera människor har mist livet på grund av denna naturkatastrof. En jordbävning är en darrning som uppstår när två jordytor, under ytan, glider mot varandra och släpper seismiska vågor. Således innebär en jordbävning ett plötsligt frigörande av energi inifrån jorden, vilket tar formen av skakningar, allmänt kallat jordbävning. Världen över inträffar cirka femtio tusen jordbävningar årligen, men bara ett hundratal av dem är potentiellt farliga. Lite förstod man om dem fram till 1900-talet, då seismologi introducerades som en studie av jordbävningar. I följande uppsats går vi igenom orsaker, effekter och fakta om jordbävningar. Jordbävningar orsakas av förflyttning eller brott av stenar under jordens yta.


Men om stenarna går sönder eller lagren rör sig mot varandra produceras seismiska vågor som når ytan i form av skakningar som kallas jordbävning. Därför känns jordbävningen så länge stenarna gnider mot varandra och upphör så fort stenarna fastnar igen. På seismiskt språk kallas punkten omedelbart nedanför där stenarna går sönder fokus och punkten omedelbart ovanför kallas epicentrum. Allvarligheten av en jordbävning mäts i Richterskalan. En kraftig jordbävning har ett högt värde på Richterskalan medan en låg jordbävning har ett lägre värde. En jordbävning som mäter 6 till 7 på Richterskalan är potentiellt skadlig för liv och egendom, medan effekterna av jordbävningar som mäter 4 till 5 på Richterskalan endast kan resultera i milda skakningar eller en liten strukturell skada.


Det finns många effekter av jordbävningar och kan inkludera följande; men de är inte begränsade till effekterna som nämns här nedan-. Markskakning är den första effekten av jordbävningar och är också den mest skadliga. Svårighetsgraden av skakning; beror dock på jordbävningens omfattning och platsens avstånd från epicentrum. En jordbävning som mäter runt 6 eller högre på Richterskalan har en förmåga att förstöra även de starkaste byggnaderna, beroende på deras närhet till epicentrum. Ibland kan en jordbävning som mäter högt på Richterskalan orsaka synliga brott i marken längs förkastningslinjen. Ibland, när jordbävningen är potentiellt hög på Richterskalan, kan ett markbrott som är flera meter djupt och flera kilometer långt resultera i.


Sådana markbrott är avsevärt skadliga för betydande strukturer som dammar, kärnkraftverk och broar. Jordbävningar kan orsaka skogsbränder, eftersom skakningar tvingar träden att gnugga varandra och därigenom generera värme och gnistor. Det har registrerats skogsbränder efter jordbävningar. Dessutom kan en jordbävning orsaka brand i stadsområden också genom att bryta elektriska ledningar och skada elektriska skyddssystem. Jordskred är de vanligaste efterverkningarna av jordbävningar i kuperade områden. Jordskakningar tränger undan jorden på slarviga kullar, vilket resulterar i ett jordskred. Jordskred kan ibland vara potentiellt farligare än jordbävningen i sig, eftersom de innehåller skräp som träd och stenar och har stor potential att skada liv och egendom.


Tsunamin är den allvarligaste och mest skrämmande efterverkan av jordbävningen. Tsunamin orsakas när epicentrum av en jordbävning ligger under havsytan. En jordbävning i havsbottnen resulterar i vågor som inte är mer än en krusning över epicentret, men när de reser mot stranden blir de större, snabbare och starkare. En våg som bara mätte 1 meter över epicentret kunde mäta meter vid stränderna, vilket resulterade i enorma förluster av människoliv och enorma skador på egendomen. Nedan ges några av de säkerhetsåtgärder du kan vidta när du hamnar i en situation, för att rädda dig själv och din familj från skada. Om du är utomhus och känner av en jordbävning, flytta dig bort från byggnader, stolpar, träd så fort du kan. Den största faran är omedelbart utanför en byggnad och nära gränser.


Om du hamnar i en jordbävning inne i en byggnad är det bästa alternativet för dig att hitta ett robust och starkt bord eller säng och lägga dig under det och duka huvudet under armarna. Stanna kvar i denna position tills darrningen upphör eller hjälp anländer. Om du kör och känner av en jordbävning, gå så fort som möjligt från byggnader och andra höga byggnader och stanna kvar i fordonet. Även efter jordbävningen, fortsätt försiktigt och undvik broar om möjligt, eftersom skakningarna kan ha skadat dem. Jordbävningar är ett naturligt fenomen och trots vår kunskap om dem kan vi inte stoppa dem från att inträffa; ändå kan vi alltid agera klokt när vi hamnar i situationen och rädda vårt liv såväl som andras liv.


Uppsatser om katastrofhantering. Internationella dagen för minskning av naturkatastrofer. Tal om katastrofhantering. En entreprenörsdirektör, White Planet Technologies Pvt. Master i datorapplikation och företagsekonomi. En passionerad skribent, skrivit innehåll i många år och regelbundet skrivit för Indien för att fira. com och andra populära webbportaler. Tror alltid på hårt arbete, där jag är idag är bara på grund av hårt arbete och passion för mitt arbete. Jag tycker om att vara upptagen hela tiden och respekterar en person som är disciplinerad och har respekt för andra. KOM TILL OSS NU Tusentals studenter och yrkesverksamma litar på oss för sina skrivuppgifter för att uppnå sina mål i det akademiska livet. SNABLÄNKAR HUR DET FUNGERAR KONTAKTA OSS OM OSS TJÄNSTER.


VI ACCEPTERAR Vi accepterar vanliga betalningsmetoder. KONTAKTINFORMATION Mail: [email protected] Telefon:.

No comments:

Post a Comment