Wednesday, January 12, 2022

Uppsats om mitos och meios

Uppsats om mitos och meios



Detta följs sedan av strukturerade processer i flera steg som resulterar i dotterceller, mitos och meios uppsats, beroende på modercellens genetiska sammansättning. Har svårt att hitta den perfekta uppsatsen? Få hjälp med uppsatsen. Cohesin bildar ringar som håller ihop systerkromatiderna, medan kondensin bildar ring som lindar ihop kromosomerna till mycket kompakta former. Både mitos och meios representerar celldelning där de kromosomala beståndsdelarna i celler replikeras.





Hitta gratis uppsatser



Hem — Uppsatsprov — Vetenskap — Cell — Processen med mitos och meios. Vilket ämne som helst. Vilken typ av uppsats som helst. Meios är en process där en enda cell delar sig två gånger för att producera fyra celler som innehåller hälften av den ursprungliga mängden genetisk information. Dessa celler är våra könsceller - spermier hos män, ägg hos kvinnor. Under processen med meios delar sig en cell två gånger för att bilda fyra dotterceller. Dessa fyra dotterceller har bara hälften av antalet kromosomer i modercellen som kallas haploider. Meios producerar våra könsceller eller gameter som är ägg hos honor och spermier hos män. Meios kan delas in i nio stadier. Dessa är uppdelade mellan mitos och meios uppsats första gången delar cellen meios I och andra gången delar den meios II: Meios I.


Mitos: Mitos är processen där en eukaryot cellkärna separeras i två, följt av delning av modercellen i två dotterceller. Dessa tubuli, gemensamt kända som spindeln, expanderar från strukturer som kallas centrosomer, med en centrosom placerad vid var och en av de motsatta ändarna, eller polerna, av en cell. När mitosen börjar fortskrida, förenas mikrotubulierna till kromosomerna, som mitos och meios uppsats redan duplicerar deras DNA och har kommit samman över cellens mitt. Spindelrören drar sig sedan ihop och rör sig mot cellens poler. Som mitos och meios uppsats rör sig drar de den ena kopian av varje kromosom med sig till motsatta poler i cellen. Denna process säkerställer att varje dottercell kommer att innehålla en exakt kopia av föräldern mitos och meios uppsats DNA.


Vilka är faserna av mitos? Mitos består av fem morfologiskt distinkta faser: profas, mitos och meios uppsats, prometafas, metafas, anafas och telofas. Var och en av dessa faser involverar karakteristiska steg i processen för kromosomanpassning och separation. När mitosen är fullbordad delas hela cellen i två genom processen som kallas cytokinesisProphase, vilket är det första steget i mitos, som inträffar efter avslutad G2-del av interfas. Under profas kondenserar modercellskromosomerna, som duplicerades under S-fasen - och blir tusentals gånger mer kompakta än de var under interfas, mitos och meios uppsats.


På grund av det faktum att varje duplicerad kromosom består av två identiska systerkromatider sammanfogade kl mitos och meios uppsats punkt som kallas centromeren, dessa strukturer visas nu som X-formade kroppar när de ses under ett mikroskop. Flera DNA-bindande proteiner katalyserar kondensationsprocessen, inklusive kohesin och kondensin. Cohesin bildar ringar som håller ihop systerkromatiderna, medan kondensin bildar ring som lindar ihop kromosomerna till mycket kompakta former. Den mitotiska spindeln börjar också utvecklas under profasen. Vad händer under Prometaphase? Efter att profasen är klar går cellen in i prometafas som är det andra stadiet av mitos. Under prometafas orsakar fosforylering av kärnlaminer av M-CDK att kärnmembranet bryts ner i många små vesiklar.


Därför har spindelmikrotubuli nu direkt tillgång till cellens genetiska material. Varje mikrotubuli är mycket dynamisk, växer utåt från centrosomen och faller ner bakåt när den försöker lokalisera en kromosom. I slutändan hittar mikrotubulierna sina mål och ansluter till varje kromosom vid dess kinetokor, ett komplex av proteiner placerat vid centromeren. Det faktiska antalet mikrotubuli som länkar till en kinetokor varierar mellan arterna, men minst en mikrotubuli från varje pollänk till kinetokoren för varje kromosom. En dragkamp följer sedan när kromosomerna rör sig fram och tillbaka mellan de två polerna. Vad som händer under metafas och anafas?


Som mitos och meios uppsats slutar och metafas börjar justeras kromosomerna längs cellekvatorn. Varje kromosom har minst två mikrotubuli som sträcker sig från dess kinetokor och med minst en mikrotubuli ansluten till varje pol. Vid denna tidpunkt blir spänningen i cellen balanserad, och kromosomerna kommer inte längre att röra sig fram och tillbaka, mitos och meios uppsats. Dessutom är spindeln nu komplett, och tre grupper av spindelmikrotubuli är uppenbara. Kinetochore mikrotubuli kopplar kromosomerna till spindelpolen; interpolära mikrotubuli utvecklas från spindelpolen över ekvatorn, nästan till den motsatta spindelpolen; och astrala mikrotubuli utvecklas från spindelpolen till cellmembranet.


Metafas leder sedan till anafas, under vilken varje kromosom-systerkromatider separeras och rör sig till motsatta poler i cellen. Enzymatisk nedbrytning av kohesin - som länkade systerkromatiderna samman under profasen - gör att denna separation inträffar. Vid separation blir varje kromatid en oberoende kromosom. Förändringar i mikrotubulilängden tillhandahåller mekanismen för kromosomrörelse. Mer specifikt, i den första delen av anafas - ibland kallad anafas A - förkortas kinetochore-mikrotubuli och drar kromosomerna mot spindelpolerna. Sedan, i den andra delen av anafas - ibland kallad anafas B - mitos och meios uppsats mikrotubuli som är förankrad i cellmembranet drar polerna längre isär och de interpolära mikrotubulierna glider förbi varandra och utövar ett ytterligare drag på kromosomerna.


Under telofasprocessen anländer kromosomerna till cellpolerna, den mitotiska spindeln demonteras och vesiklerna som inkluderar fragment av det ursprungliga kärnmembranet samlas runt de två uppsättningarna av kromosomer. Fosfataser defosforylerar sedan laminerna i varje ände av cellen. Denna defosforylering resulterar i utvecklingen av ett nytt nukleärt membran mitos och meios uppsats varje grupp av kromosomer. När delar sig cellerna egentligen? Cytokinesis är den fysiska processen som slutligen delar upp föräldercellen i två identiska dotterceller. Under denna process klämmer cellmembranet in i cellen mitos och meios uppsats, bildar en klyfta som kallas klyvfåran.


Placeringen av fåran kommer att bero på positionen för de astrala och interpolära mikrotubulierna under anafas. Klyvningsfåran bildas sedan på grund av verkan av en kontraktil ring av överlappande aktin- och myosinfilament. När aktin- och myosinfilamenten rör sig förbi varandra, blir den kontraktila ringen mindre, liknar att dra i en dragsko i toppen av en handväska. När ringen når sin minsta punkt halverar klyvfåran cellen i dess mitt, vilket resulterar i två separata dotterceller av samma storlek. Kom ihåg: Detta är bara ett exempel från en studiekamrat. Med start från 3 mitos och meios uppsats leverans. Tyvärr är kopiering inte tillåten på vår webbplats, mitos och meios uppsats. Vi kommer då och då att skicka dig kontorelaterade e-postmeddelanden.


Denna uppsats är inte unik. Tyvärr, vi kunde inte parafrasera den här uppsatsen. Våra professionella skribenter kan skriva om det och ge dig ett unikt papper, mitos och meios uppsats. Vill att vi skriver en bara för dig? Vi använder cookies för att göra din webbplatsupplevelse personlig. Denna uppsats har lämnats in av en student. Detta är inte ett exempel på det arbete som skrivits av professionella essäförfattare. Processen för mitos och meios Ämne: Vetenskap Kategori: Biologi Ämne: Cellsidor 4 ord: Publicerad: 17 december Nedladdningar: 33 Ladda ner Skriv ut. Få hjälp med att skriva. Pssst... vi kan skriva en mitos och meios uppsats uppsats bara för dig. Din tid är viktig. Få hjälp med uppsatsen. Relaterade uppsatser Sickle Cell Disease Essay. Uppsats om faser av glykolys. Cellsignalering och G-proteinuppsats.


Apoptosinducerad spridning som ett fenomen. Uppsats om metastaser, som orsak till cancerrelaterad dödlighet. Cellcykeln och regulatorerna som kontrollerar denna processuppsats. Vad är pH Essay. Fiberanalysschema Uppsats. Hitta gratis uppsatser Vi förser dig med originaluppsatsprover, perfekt formatering och styling. Citera denna uppsats För att exportera en referens till denna artikel, välj en referensstil nedan: APA MLA Harvard Vancouver The Process of Mitosis and Meiosis. Processen för mitos och meios. Processen med mitos och meios [Internet].


Beställ nu. Kontrollera din inkorg, mitos och meios uppsats. Beställ nu. Relaterade ämnen Månuppsatser Rymdutforskning Uppsatser Marsuppsatser Solförmörkelseessäer Stjärnuppsatser, mitos och meios uppsats. Hallå där! Är du intresserad av att få ett skräddarsytt papper? Kolla in det! Har svårt att hitta den perfekta uppsatsen? Anlita en författare. Jag förstår, mitos och meios uppsats. Har inte hittat rätt uppsats? Få en expert att skriva det du behöver! Få ditt papper nu. Professionella skribenter och forskare. Källor och citat tillhandahålls.





analytiska uppsatser



Vilket ämne som helst. Vilken typ av uppsats som helst. Mitos och meios är båda former av celldelning, men deras processer är inte identiska. Mitos inträffar i somatiska cellceller som inte är könsceller, och den producerar två genetiskt identiska dotterceller. Mitos råkar ersätta döda eller skadade celler eller under tillväxt. Mitos består av 4 faser: profas, metafas, anafas och telofas. DNA-replikation sker under S-fasen som är före den mitotiska fasen. Under profas kondenserar kromatinet till kromosomer, och den mitotiska spindeln bildar en lärobok. Under metafas radas kromosomerna upp längs mitten av cellen, känd som metafasplattan.


Under anafas separeras kromatidparen och varje halva av paret kallas en kromosom. Under telofas, det sista stadiet av mitos, finns identiska uppsättningar av kromosomer vid motsatta poler av cellen, kromosomerna återgår till kromatin och ett kärnhölje reformeras runt varje grupp av kromatin. Uppdelningen av cytoplasman efter kärndelning kallas cytokinesis lärobok, Meios, däremot, sker i könsceller könsceller, producerar fyra genetiskt olika dotterceller och involverar två uppdelningar av genetiskt material. Meios delas upp i två delar: meios I och meios II som båda består av fyra delar.


Meios I inträffar först efter DNA-replikation och består av profas I, metafas I, anafas I och telofas I. Profas I, ungefär som profas i mitos, är när kromosomerna förkortas och den mitotiska spindeln bildas. Men till skillnad från prophase i mitos, parar sig de två genetiskt identiska systerkromatiderna och korsning sker mellan icke-systerkromatider. Att korsa över är den mycket viktiga anledningen till att inga två personer har samma DNA. Metafas I är mycket lik metafas i mitos eftersom de homologa kromosomparen radas upp längs metafasplattan. I anafas I separeras de homologa kromosomparen och dras till motsatta sidor av cellen vilket lämnar de parade kromatiderna fortfarande tillsammans lärobok, Meios I resulterar i två genetiskt olika haploida celler efter telofas I och cytokines som liknar telofas och cytokines av mitos.


Meios II består av profas II, metafas II, anafas II och telofas II. Profas II liknar profas i mitos, och ingen korsning sker under profas II. Oliferenko, S. Positionerande cytokines. Schellhaus, A. Kärnreformering i slutet av mitos. Journal of Molecular Biology, 10 , — Behöver hjälp med din uppsats? Köp gärna din egen uppsats med våra uppsatsförfattare — Handgjorda. Lingvistik är en engelskspråkig kategori som behandlar logisk dialektal analys och tolkning. Den försöker avslöja språkets form, betydelse och sammanhang. Medan de flesta studenter kan uppfatta lingvistik som ett enkelt ämne, är det ganska komplicerat.


Engelska handledare kan utfärda ämnen inom lingvistik inom olika discipliner som fonologi eller semantik, vilket gör att många elever kämpar med att ta itu med forskningsrapporterna. Astronomi är studiet av universum och de fysiska enheter som omger det. Dessa himlaobjekt inkluderar månen, solen, stjärnor, planeter, kometer och meteoriter. Den innehåller flera ämnesdiscipliner som låter eleverna förstå konceptet med kursen. Det är därför det ger en omfattande grund för forskningsartiklar på högskolor och universitet. Astronomi är ett spännande ämne med breda, komplexa ämnen. Eftersom ämnet koncentrerar sig på universum och rymden, tycker de flesta eleverna att teman är främmande och förvirrande.


Mat är ett känsligt ämne eftersom det påverkar människors liv direkt. Som experter säger, du är vad du äter är verkligen sant att de måltider du äter kan antingen bygga upp eller försvaga ditt immunförsvar. Noggrant val av kost påverkar din hälsa oerhört. Du måste äta näringsrika måltider för att upprätthålla en hälsosam livsstil och minska riskerna för olika sjukdomar. Det är därför det finns många dietkurser och program som erbjuds på högskolor och universitet. Artiklar Bloggare Guider Exempel. Prover 23 mars, 7 minuter läst Författare: Kate Smith. Detta uppsatsprov skrevs av Handmadewriting Team. Fortsättningen av generationer och tillväxten därav av organismer använder processen för celldelning, särskilt i eukaryota celler där denna process tar formen av antingen mitos eller meios.


Dessa delas mellan första gången cellen delar meios I och andra gången den delar meios II: Meios I. Mitos: Mitos är processen där en eukaryot cellkärna separeras i två, följt av delning av modercellen i två dotterceller. Dessa tubuli, gemensamt kända som spindeln, expanderar från strukturer som kallas centrosomer, med en centrosom placerad vid var och en av de motsatta ändarna, eller polerna, av en cell. När mitosen börjar fortskrida, ansluter mikrotubulierna till kromosomerna, som redan har duplicerat sitt DNA och har kommit samman över cellens mitt.


Spindelrören drar sig sedan ihop och rör sig mot cellens poler. När de rör sig drar de en kopia av varje kromosom med sig till motsatta poler i cellen. Denna process säkerställer att varje dottercell kommer att innehålla en exakt kopia av modercellens DNA. Vilka är faserna av mitos? Mitos består av fem morfologiskt distinkta faser: profas, prometafas, metafas, anafas och telofas. Var och en av dessa faser involverar karakteristiska steg i processen för kromosomanpassning och separation. När mitosen är fullbordad delas hela cellen i två genom processen som kallas cytokinesisProphase, vilket är det första steget i mitos, som inträffar efter avslutad G2-del av interfas.


Under profas kondenserar modercellskromosomerna, som duplicerades under S-fasen - och blir tusentals gånger mer kompakta än de var under interfas. På grund av det faktum att varje duplicerad kromosom består av två identiska systerkromatider sammanfogade i en punkt som kallas centromeren, uppträder dessa strukturer nu som X-formade kroppar när de ses under ett mikroskop. Flera DNA-bindande proteiner katalyserar kondensationsprocessen, inklusive kohesin och kondensin. Cohesin bildar ringar som håller ihop systerkromatiderna, medan kondensin bildar ring som lindar ihop kromosomerna till mycket kompakta former.


Den mitotiska spindeln börjar också utvecklas under profasen. Vad händer under Prometaphase? Efter att profasen är klar går cellen in i prometafas som är det andra stadiet av mitos. Under prometafas orsakar fosforylering av kärnlaminer av M-CDK att kärnmembranet bryts ner i många små vesiklar. Därför har spindelmikrotubuli nu direkt tillgång till cellens genetiska material. Varje mikrotubuli är mycket dynamisk, växer utåt från centrosomen och faller ner bakåt när den försöker lokalisera en kromosom. I slutändan hittar mikrotubulierna sina mål och ansluter till varje kromosom vid dess kinetokor, ett komplex av proteiner placerat vid centromeren.


Det faktiska antalet mikrotubuli som länkar till en kinetokor varierar mellan arterna, men minst en mikrotubuli från varje pollänk till kinetokoren för varje kromosom. En dragkamp följer sedan när kromosomerna rör sig fram och tillbaka mellan de två polerna. Vad som händer under metafas och anafas? När prometafas slutar och metafas börjar justeras kromosomerna längs cellekvatorn. Varje kromosom har minst två mikrotubuli som sträcker sig från dess kinetokor och med minst en mikrotubuli ansluten till varje pol. Vid denna tidpunkt blir spänningen i cellen balanserad, och kromosomerna kommer inte längre att röra sig fram och tillbaka.


Dessutom är spindeln nu komplett, och tre grupper av spindelmikrotubuli är uppenbara. Kinetochore mikrotubuli kopplar kromosomerna till spindelpolen; interpolära mikrotubuli utvecklas från spindelpolen över ekvatorn, nästan till den motsatta spindelpolen; och astrala mikrotubuli utvecklas från spindelpolen till cellmembranet. Metafas leder sedan till anafas, under vilken varje kromosom-systerkromatider separeras och rör sig till motsatta poler i cellen. Enzymatisk nedbrytning av kohesin - som länkade systerkromatiderna samman under profasen - gör att denna separation inträffar.

No comments:

Post a Comment